Sleekcast

Petri Mäenpää - Sysart Oy

July 01, 2022 Jari Hietaniemi / Jussi Riihelä / Petri Mäenpää Season 2 Episode 4
Sleekcast
Petri Mäenpää - Sysart Oy
Show Notes

Sleekcast, kausi 2,  IT-alan suuret ajattelijat ja johtajat: Petri Mäenpää - Sysart Oy. Petri toimii Sysartin toimitusjohtajana ja on myös yksi yrityksen perustajajäseniä. Petri Mäenpää perusti ystäviensä kanssa 1999 Sysartin. Yritys on nähnyt dot-com-kuplan, Nokian nousun ja tuhon sekä nykyään muodikkaan provisiopalkkamallin nousun. Nykyisin Sysartin työntekijöillä on mahdollisuus valita kahdesta erilaisesta palkkamallista; kk-palkka tai provisiopalkka. Näitä pääsee tarkastelemaan www.koodarinpalkka.fi

Petrin suurin oppi uralta on aktiivisempi verkostoituminen kaikenlaisten toimijoiden; asiakkaiden, välittäjien, kilpailijoiden tms. kanssa. IT-ala pirstaloituu vauhdilla ja toisaalta maailma on yhä saavutettavampi. Yhteistyöllä, verkostoilla ja ekosysteemeillä on mahdollista saavuttaa laajempia sidosryhmiä oli kyse sitten asiakkaista, asiantuntijoista ja yhteistyökumppaneista.

Alan aaltoliike on tällä hetkellä niin päin että jokainen yritys pyrkii kasvattamaan omaa IT-osaamistaan. Tämän myötä suuren kokonaistoimitushankkeet vähenevät, koska yritykset haluavat pitää langat omissa käsissään. Sen myötä konsultoinnin määrä suhteessa IT-toimituksiin tulee kasvamaan.

IT-alan kasvulle ei näy loppua. Talouden notkahtaessa myös IT-ala niiaa vähän, mutta usein se on ensimmäisiä aloja, mistä lähdetään hakemaan kilpailuetua laman ahdistamassa kilpailussa. Samoin muiden kriisien kohdalla tuntuu, että usein ratkaisuun liittyy osana jonkinlainen IT-komponentti.  IT-ala on hieno ala.

Sleek | Tehdään nykyhetkeen oikeasti hyvä työpaikka